Autor: Finantsuudised.ee • 6. mai 2024

KredEx Krediidikindlustus: ekspordipartnerite maksehäired enam ei kasva

Eesti eksportivatele ettevõtetele krediidikindlustust pakkuva KredEx Krediidikindlustuse esimese kvartali tegevustulemused näitavad, et kui mullu sagenesid oluliselt ekspordipartnerite maksehäired meie põhiturgudel, siis nüüdseks on olukord teataval määral stabiliseerunud, kuid riskid ja määramatus pole sellegipoolest veel kadunud.
KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Katrin Savi.

"Eelmisel aastal nägime oma klientide pealt selgelt seda negatiivset mõju, mida Eesti ettevõtted tundsid seoses majandusraskustega peamistel eksporditurgudel Soomes ja Rootsis – kasvas oluliselt nii maksehäirete kui kahjude hüvitistaotluste arv," kommenteeris KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Katrin Savi. "Alanud aasta esimestel kuudel näeme õnneks maksehäirete osas teatavat stabiliseerumist, ent nende baasilt on kaugeleulatuvaid järeldusi veel vara teha."

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077