Autor: IMG Numeri OÜ • 12. september 2024

Maksukonsultandid räägivad, kuidas vähendada maksuriske ja maksukulusid

Põhitöö kõrvalt on ettevõtja jaoks suur väljakutse end kõigi maksundust puudutavate seaduste ning muudatustega kursis hoida ja nii pöördubki aina rohkem ettevõtjaid oma küsimustega spetsialistide poole. Uurisime raamatupidamise ja palgaarvestuse teenust ning maksukonsultatsioone pakkuva IMG Numeri maksukonsultantidelt, mis teemade kohta ettevõtjad kõige sagedamini nõu küsivad.
IMG Numeri maksukonsultandid Marge Rimmi ja Peep Kalamäe: “Soovime anda kindlustunde, et ettevõtte või tema töötajate maksuasjad on alati korrektselt ja ajakohaselt korraldatud.“

IMG Numeri maksukonsultantide Marge Rimmi ja Peep Kalamäe sõnul on tüüpilisemad küsimused seotud välismaiste ettevõtete Eesti käibemaksukohustuste, kuid ka Eestisse ajutiselt tulevate töötajate maksukohustuste täitmisega Eestis. „Need on samas ka küsimused, mille puhul on keeruline välja tuua konkreetset lahendust, sest enamasti on kõik olukorrad erinevad ning lahendused sõltuvad sageli vastava projekti detailidest,” ütlevad nad. „Rääkides aga kohalikest ettevõtetest, siis nende maksualased mured kerkivad päevakorrale tavaliselt seoses suuremate seadusemuudatuste või restruktureerimistega, samuti küsitakse palju nii tulu- kui ka käibemaksu osas selliste üksikute tehingute kohta, mis väljuvad nende tavapärase äritegevuse raamidest. Kuigi meie peamine klient on nii kohalik kui ka välismaine juriidiline isik, nõustame lisaks ka füüsilisi isikuid, kes kas asuvad elama Eestisse või kolivad Eestist välismaale.”

Maksukonsultandid nendivad, et IMG Numeri on nõustamisteenuse teinud klientide jaoks võimalikult mugavaks. „Soovime omalt poolt tagada, et koostöö spetsialistiga annaks kindlustunde, et ettevõtte või tema töötajate maksuasjad on alati korrektselt ja ajakohaselt korraldatud. Maksunõustajad on need, kes tunnevad võimalikke maksukohustusi ning nende täitmata jätmisest tekkivaid maksuriske kuni kõige pisemate nüanssideni ning püüavad olla kursis kõigi oluliste maksumuudatustega. Meie töö on nõustada abivajajaid nii igapäevastes äritegevusega seotud maksuküsimustes kui ka detailsetel eriteadmisi vajavatel teemadel, olgu teemaks piiriülesed olukorrad või konkreetsete Eestis toimuvate tehingute maksustamine.”

Mõistagi aitab maksunõustaja vältida teadmatusest tulenevaid eksimusi, kuid peale selle võimaldab tema oskusteave analüüsida firma tehingutega seotud maksukulusid ning langetada hästi läbi mõeldud otsuseid. IMG Numeri pakub ettevõtetele ja füüsilistele isikutele terviklikku maksunõustamist, jagades vajadusel näpunäiteid nii Eesti tulu-, käibe- kui ka tööjõumaksude aspektide kohta. Rahvusvahelisel turul toimimiseks on vaja võimalike maksukohustuste osas siiski konsulteerida ka vastava sihtriigi maksunõustajatega. Marge Rimm ja Peep Kalamäe nendivad, et aina sagedasemaks muutuvad välismaiste ettevõtete mitteresidendist tööandja ja püsiva tegevuskoha makse puudutavad küsimused. Samas tuleb tihti küsimusi ka maksureeglite kohta Eesti ettevõtte töötaja puhul välismaal ning füüsilise isiku maksuresidentsuse määratlemise kohta. Tegemist on teemadega, mis puudutavad meie ettevõtete äritegevust aasta-aastalt aina enam.

„Ettevõtjad puutuvad oma igapäevatöö kõrvalt maksude teemaga tegelikult harva kokku ega pruugigi teada, kui mõni seadus või mõne tehingu praktiline maksukäsitlus on vahepeal muutunud. Meie pakume maksunõustamist nii iseseisva teenusena kui ka osana raamatupidamisteenusest. Tulumaksualane nõustamine hõlmab nii erisoodustuste, dividendide, omakapitali väljamaksete, vastuvõtukulude kui ka kingituste ja annetuste maksustamist. Samuti pakume oma abi Eesti ja rahvusvaheliste tehingute käibemaksu valdkonnas. Vajadusel aitame füüsilisi isikuid nende investeerimistulude ning välismaalt saadud tulude deklareerimisel Eestis,” loetlevad maksukonsultandid.

IMG Numeri OÜ on Eesti üks suuremaid raamatupidamisbüroosid, kus töötab üle 40 raamatupidaja ning teenindatakse ligi 700 klienti aastas. Enam kui 30 aastat tegutsenud ettevõtte missiooniks on olla ettevõtja teejuht ning abistada kliente igal sammul oma ettevõtte raamatupidamise haldamisel, et nad saaksid keskenduda oma põhitegevusele, ettevõtte juhtimisele, kasvatada kasumit ning suurendada käivet.

Helista +372 686 7110 või kirjuta [email protected] ja küsi lisainfot juba täna!

Vaata ka: www.numeri.ee/maksud

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077