Autor: Polina Brottier • 16. juuli 2024

Polina Brottier: see on uus märk krüptovarade omaks võtmisest vanas finantssüsteemis

USA väärtpaberijärelvalve laual on kaheksa taotlust Ethereumi ETF-ide börsile lubamiseks. Nende seas, kes oma fonde luua soovivad, on maailma suurim varahaldur BlackRock ja ka Fidelity, 21shares ja Grayscale. Kõik nimetatud haldavad juba praegu ka Bitcoin ETFe.
Krüptovarabörsi Binance esindaja Eestis Polina Brottier

Kui näiteks Kanada ja Rootsi börsidel on Bitcoini ja Ethereumi hinda jälgivate instrumentidega kaubeldud juba pikemat aega, hakkas jää suuremalt liikuma selle aasta alguses, kui USA börsidele lubati 11 Bitcoini ETF-i (Exchange Traded Fund) ehk börsil kaubeldavat fondi, mille alusvaraks on Bitcoin. Seda sündmust nähti märgilisena, sest võimaldas mugava ja reguleeritud juurdepääsu krüptovaluutadesse investeerimiseks olemasolevas finantsturgude süsteemis, ilma, et investor peaks ise otse omama või haldama krüptovara. Samuti avas see tee institutsionaalsetele investoritele. ETFi ootus viis Bitcoini (BTC) hinna üles ning saavutati BTC kõigi aegade hinnatipp, mida ei ole tänaseks veel ületatud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077