Autor: Finantsuudised.ee • 4. juuli 2024

50 miljoni suurune kaitsetööstusfond sai valitsuselt rohelise tule

Valitsus volitas majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalot SmartCapi juurde loodava kaitsetööstuse fondi osakute märkimiseks ehk 50 miljoni euro investeerimiseks kaitsetööstuse fondi. Fond hakkab investeerima otse ja erafondide kaudu kaitsetööstuse või ka kahese kasutusega tehnoloogiaid arendavatesse ettevõtetesse.
Eesti tehnoloogiasektori võimsuse kasutamiseks riikliku julgeoleku suurendamisel on peaminister Kaja Kallase sõnul turutõrge, mida uus fond aitab kaotada.
Foto: Liis Treimann

„Eestis on väga kõrgelt arenenud tehnoloogiasektor, mille võimsuse kasutamiseks riikliku julgeoleku suurendamisel on turutõrge. Riigil on siin võimalik oma seemnerahaga appi tulla. Fondi toel saavad Eesti kaitsetööstusettevõtted võimaluse arendada ja turule tuua innovaatilisi tooteid. Lisaks Eesti julgeoleku tugevdamisele tähendab fondi loomine kõrge lisandväärtusega töökohtade loomist ja Eesti juba praegu silmapaistva tehnoloogiasektori jõudsamat arengut,“ rõhutas peaminister Kaja Kallas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077