Frantsiis on äri laienemise võimalus, mida Eesti ettevõtted üha sagedamini kasutavad. Eesti esimese toitlustusettevõttena alustas märtsi alguses frantsiisiäri Leedus kohvik Pavlova.

- Tallinna kohvik Pavlova valis laienemiseks välisturgudele frantsiisiäri võimaluse. Foto: Laurynas Mataitis
Frantsiisiäri valiti seepärast, et finantsiliselt on see kõige kiirem viis välisturgudele laieneda, aga samas mitte kõige lihtsam viis laienemiseks. Äri aetakse partnerite kaudu, kus kontroll ruumi ja toorainete osas jääb omanikele. Omanikel säilib ka õigus teha frantsiisi kaudu avatud kohvikusse kontrollreide.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kui ettevõte soovib pakkuda oma klientidele parimat teenust, peab ta alustama enda töötajatest. Just seda põhimõtet järgib finantsteenuste võrdlusplatvorm Altero, kus ettevõtte juhtkond on oma meeskonna heaolu ja ühtsustunde kasvatamise seadnud strateegiliseks prioriteediks.