Autor: Raul Eamets • 19. juuli 2024

Raul Eamets: töötuse statistika näitab, et majandusel on hakanud paremini minema

Täna statistikaameti poolt avaldatud registreeritud töötuse statistikast nähtub, et tööpuudus terves Eestis on selgelt vähenenud, kui võrrelda juunikuu ja jaanuari numbreid. See on selge märk sellest, et majanduse olukord on paranemas, kirjutab Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.
Bigbanki peaökonomist Raul Eamets
Foto: Andras Kralla

Jaanuaris oli meil registreeritud töötuid kokku üle 55 570, juuni lõpu seisuga oli neid 48 759, vähenemine pea seitse tuhat inimest. Kõige rohkem on absoluutarvudes töötuid Tallinnas (17 000), mis on ka loomulik, sest seal elabki kõige rohkem inimesi võrreldes teiste maakondadega. Absoluutarvudes järgnevad Ida-Viru (7200) ja Tartu (5400) maakond. Numbrid on ümmardatud. Kui aga vaadata suhtarvuna tööturul aktiivsetesse inimestesse, siis on töötus kõige tõsisem probleem Ida-Virus ja Valgamaal. Kõige madalamad on töötuse määr Hiiumaal ja Viljandimaal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077