Autor: Aleksandras Izgorodinas • 9. september 2024

Citadele ökonomist: euribori languse otsustab võitlus inflatsiooni ja kehva majandusolukorra vahel

Neljapäeval, 12. septembril teeb Euroopa Keskpank (EK) otsuse, kas langetada intressimäärasid või jätta euribor endisele tasemele. Prognoosid muutuvad pidevalt, kuna EK intressimäärade ja euribori prognooside osas on käimas võitlus püsiva inflatsiooni ja halveneva majandusolukorra vahel.
Citadele panga ökonomist Aleksandras Izgorodinas

Euroala inflatsiooni peamine probleem on praegu püsiv palgakasv ja sellest tulenev teenuste hindade inflatsioon. Näiteks juulis oli teenuste inflatsioon euroalas endiselt 4%, mis on kaks korda kõrgem kui Euroopa Keskpanga 2% sihtmärk. Siiski on viimasel ajal toimunud märkimisväärne muutus keskpanga kommunikatsioonis, kus ametnikud, sealhulgas president Lagarde, on hakanud väljendama vähem muret kasvavate palkade ja teenuste inflatsiooni pärast. Põhjuseks nende andmed, mis viitavad palgakasvu ja teenuste inflatsiooni aeglustumisele 2025. aastal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077